Šumperští plavci bojovali na Letním poháru ČR a Mistrovství ČR dorostu

01.07.2013 21:11

Tři šumperští plavci se kvalifikovali z krajského poháru na moravskou část  Letního poháru České republiky - vrcholnou akci letní plavcké sezony pro závodníky ve věku deset a jedenáct let.

Velkého úspěchu dosáhl  Marek Halama  na Letním poháru ČR desetiletých, který se konal v Karviné. Marek měl dobře načasovanou formu – v  konkurenci nejlepších moravských plavců  zaplaval  pět osobních rekordů v šesti startech a vybojoval čtyři medaile. Dvakrát mu cinklo stříbro ( 100m a 50 VZ) a dvakrát bronz (100VZ  a  200 VZ).

Josef Seidenglanz se také kvalifikoval na šest závodů, jeho nejlepším výsledkem bylo deváté místo na 200 metrů polohový závod, čtyřikrát se prosadil do druhé desítky výsledkové listiny.

Letní pohár jedenáctiletého žactva se konal v Prostějově, kam se kvalifikoval jeden šumperský plavec - Karel Vlk. Karel se třikrát proplaval do nejlepší desítky, nejblíže měl k medaili v závodě na 200 metrů polohový závod, ve kterém skončil na čtvrtém místě, dvě sekundy od bronzové medaile.

Šumperský plavecký oddíl měl zastoupení také na Mistrovství České republiky dorostu v Plzni. Michael Müller a Michaela Šimová plavou v kategorii mladšího dorostu, která je složená ze dvou ročníků, prvním rokem. V těžké konkurenci bylo pro oba maximem shodně  patnácté místo - Michael v závodě  200 metrů prsa, Michaela na 100 metrů znak.

—————

Zpět