Zimní pohár ČR

08.12.2012 22:44

První prosincový víkend vyvrcholila letošní plavecká sezona pro deseti- a jedenáctileté žactvo „Zimním pohárem České republiky“. Tato nejprestižnější soutěž mladšího žactva je rozdělena na českou a moravskou část. Moravská část poháru pro desetileté žactvo se konala ve Vsetíně, o rok starší plavci soutěžili v Prostějově.  Na obou akcích se prezentovali plavci ze čtyřiceti plaveckých klubů, mezi nimiž měl zastoupení i plavecký oddíl tělovýchovné jednoty Šumperk.

 

Ve Vsetíně se výborně představil Karel Vlk. Svých šest startů proměnil v zisk bronzové medaile na 400 metrů volným způsobem, na poloviční trati zůstal jednu příčku od medailové pozice. K tomu přidal čtyři skvělá umístění v první desítce výsledkové listiny.

 

O další vynikající úspěch pro šumperské plavání se postarala Leona Lysáková. Po nádherných  soubojích se soupeřkami, kdy pokaždé výrazně vylepšila svůj osobní rekord, si z Prostějova odvezla pět zlatých a jednu stříbrnou medaili. Navíc v závodě  na 200 metrů znak zaplavala v přepočtu na body podle tabulek mezinárodní plavecké federace nejlepší výkon celého mítinku. Při přičtení výkonů z Berouna, kde souběžně  probíhala česká část Zimního poháru,  byla Leona třikrát absolutně nejrychlejší.

 

Podrobné výsledky našich plavců ze Vsetína

Podrobné výsledky našich plavců z Prostjějova

Fotky ze zimního poháru ČR

—————

Zpět