Jedinečná bilance šumperských plavců - třiadvacet medailí za den

10.04.2012 21:58

Tuto medailovou kolekci posbírala pětice plavců TJ Šumperk poslední březnovou sobotu. Dělo se tak na dvou místech současně, konkrétně v Brně - Za Lužánkami a v Kopřivnici.
 
Do jihomoravské metropole, kde se závodilo na dlouhém bazénu, se na Cenu brněnského draka sjela velmi silná mezinárodní konkurence, pocítila to zejména ve své kategorii Míša Šímová, přesto se dokázala pětkrát prosadit na stříbrnou pozici. Nečekaným, ale zaslouženým hrdinou dne se stal Michal Müller, který vystoupil ze stínu svých oddílových kolegů a vybojoval prvenství na 200 metrů polohový závod a 200 metrů prsa, k tomu přidal po jedné stříbrné a bronzové medaili. Ve velkém stylu se po zranění vrátil Jarda Laštuvička, v Brně získal dvě bronzové a dvě stříbrné medaile, extra bonusem je vítězství na 200 metrů znak. Přemysl Pospíšil doplaval dvakrát na druhém a jednou na třetím místě. Dorostenci Jakub Šmíd a Markéta Zetochová se opakovaně prosadili do první desítky.

Na Velké ceně města Kopřivnice nenašla soupeřku jedenáctiletá šumperská plavkyně Leona Lysáková. V den svých narozenin si nadělila dárek v podobě šesti zlatých medailí, k tomu finanční prémii za nejlepší výkon ve své věkové kategorii. Potěšitelné jsou zejména její zaplavané časy, v celorepublikové statistice Českého svazu plaveckých sportů Leona ovládla všechny tři znakařské tratě v krátkém bazénu mezi jedenáctiletými žákyněmi, momentálně vede i pořadí v disciplíně 200 metrů volný způsob.

 

Podrobné výsledky našich plavců z Brna

Podrobné výsledky našich plavců z Kopřivnice

—————

Zpět