Letní poháry a mistrovství ČR 2012

29.06.2012 14:19

Šest šumperských plavců, svěřenců trenérů Jiřího Švába a Lucie Šímové, prošlo náročným sítem krajských přeborů a kvalifikovalo se na vrchol sezony - Letní pohár ČR a Mistrovství ČR, čtyři z nich se dokázali  na národní úrovni medailově prosadit!

Letní poháry České republiky jsou určeny plavcům ve věku deset a jedenáct let, jsou rozděleny na část českou a moravskou, které se nicméně účastní téměř všechny východočeské plavecké kluby.

Velkého úspěchu dosáhl  Karel Vlk  na Letním poháru ČR desetiletých, který se konal v Karviné. V konkurenci plavců z třiatřiceti plaveckých klubů vybojoval kompletní sbírku medailí, v dalších třech startech doplaval s přehledem v první desítce závodního pole.



Na Letním poháru ČR jedenáctiletých v Brně skvěle reprezentovala šumperský plavecký oddíl Leona Lysáková. Nadějná závodnice získala šest medailí - dvě zlaté, tři stříbrné, jednu bronzovou. Při vítězství v  závodech  sto metrů znak a sto metrů polohový závod zaplavala  nejrychlejší časy ve své věkové kategorii v rámci celé republiky.



Výprava čtyř plavců zamířila do Českých Budějovic na Letní mistrovství České republiky starších žáků. V kategorii třináctiletých výborně zaplaval Přemysl Pospíšil, ve třech z pěti startů se prosadil do první desítky, obzvláště páté místo na kraulové patnáctistovce je vynikající.

Mezi čtrnáctiletými plavci měl Šumperk dvojí zastoupení - Jaromíra Laštuvičku a Michala Müllera, kteří si na základě přihlášených časů nedělali ambice na medailová umístění. Jenže o veliké překvapení se postaral Michal v závodě  dvě stě metrů prsa. Ve startovní listině figuroval kvalifikačním časem na devátém místě, ale výrazně vylepšil svůj osobní rekord a proplaval se pro nečekanou, o to úžasnější bronzovou medaili.  Celkově Michal v pěti startech z šesti pronikl do první desítky. Nejlepším umístěním Jaromíra Laštuvičky bylo osmé místo ve znakové dvoustovce, i v dalších závodech se pohyboval ve výsledkové listině na rozhranní první a druhé desítky.

V kategorii čtrnáctiletých plavkyň prokázala příslušnost k české špičce Michaela Šímová, čtyřikrát v těžké konkurenci doplavala do pátého místa,  na medaili bronzové hodnoty dosáhla v závodě dvě stě metrů znak.

 

—————

Zpět