Velká cena Prostějova

07.11.2011 14:07

V sobotu 22. října vyrazili plavci TJ Šumperk v počtu jako „pět statečných“ bojovat do Prostějova proti přesile závodníků z dvaceti sedmi klubů z celé České republiky. Výborně zorganizovaný závod měl i vysokou sportovní úroveň. Pětkrát byl překonán rekord mítinku, v jednom případě se o to postarala šumperská Michaela Šímová, a to časem 2:27.9 v závodě 200 metrů znak. Je třeba podotknout, že třináctiletá Míša závodila ve své věkové kategorii i s děvčaty o rok staršími. A nezůstala u jedné medaile, přidala zlatou „placku“ ze stometrové znakové tratě, stříbrnou na sto metrů volný způsob a bronzovou ve stejné disciplíně na dvojnásobné distanci.

V kategorii desetiletých žaček nevyšla naprázdno v žádném ze svých čtyř startů Leona Lysáková, třikrát doplavala na první pozici, jednou skončila druhá. V závodě na 50 metrů znak také atakovala rekord mítinku, ten nakonec odolal o čtyři desetiny sekundy. Leona v Prostějově prodloužila svou sérii - od začátku zimní sezony ze dvanácti závodů - dvanáct medailí.
 
Také chlapci šumperské výpravy nezůstali naprázdno. Přemek Pospíšil vyhrál 200 metrů volný způsob, Jakub Šmíd doplaval třetí na sto metrů prsa. Smutný zůstal po závodech Michal Müller, přestože moc toužil po medaili a udělal pro ni maximum, nakonec v silné konkurenci dosáhl „jen“ na čtvrté místo na 200 metrů znak. Celková bilance šumperských plavců na Velké ceně Prostějova je deset medailí, dalších šest přidali plavci z druhé výpravy, která v ten samý den zamířila na Velkou cenu Vysokého Mýta. Tam výborně zaplavali Karel Vlk se ziskem tří zlatých a jedné bronzové medaile a Štěpán Hofmann, který dvakrát dohmátl na stříbrné pozici.

 

Podrobné výsledky našich plavců z Velké ceny Prostějova

—————

Zpět