Malá cena Nového Jičína

11.10.2011 15:21

V neděli zamířil výběr plavců TJ Šumperk do Nového Jičína na kvalitně obsazený plavecký mítink, díky účastníkům ze Slovenska s puncem „mezinárodní“. O vysokou úroveň podniku se postarali především závodníci KPS Ostrava, jednoho z největších klubů u nás.
Pro většinu šumperských plavců byl tento závod prvním výkonnostním testem po letní pauze zakončené vydařeným soustředěním v Luhačovicích. A jelikož padal jeden osobní rekord za druhým, mohla být trenérská dvojice Jiří Šváb a Lucie Šímová s předvedenými výkony svých svěřenců spokojena. Zaplavané časy se projevily i ve výsledcích, šumperští plavci se desetkrát prosadili na stupně vítězů. Cesta ještě k výraznějšímu úspěchu byla znesnadněna věkovým handicapem, většina šumperských plavců totiž ve svých věkových kategoriích soutěžila se staršími závodníky.

Přesto šumperská hvězdička Michaela Šímová, která se týden před závodem vrátila z náročného reprezentačního soustředění v Nymburce, vybojovala dvě třetí místa - na sto metrů prsa a sto metrů znak. Po jedné bronzové medaili přidali Jakub Šmíd na sto metrů prsa a Přemysl Pospíšil na sto metrů motýlek. Šumperskou bilanci výrazně vylepšila Leona Lysáková v kategorii desetiletých a mladších, ve všech šesti startech získala cenný kov, třikrát zlaté a třikrát stříbrné hodnoty.

Závodem v Novém Jičíně pro šumperské plavce nadějně odstartovala zimní sezona, necelé dva měsíce před mistrovstvím republiky si mohou klást vysoké cíle.

 

Podrobné výsledky našich plavců z Malé ceny Nového Jičína

—————

Zpět