Vyškovský hrošík

27.09.2011 15:26

S nastávajícím podzimem se plavání vrátilo z otevřené vody zpět do krytých bazénů.

V sobotu se ve Vyškově konal již sedmý ročník plaveckých závodů pod názvem Vyškovský hrošík. Tato soutěž je určena nejmladším plavcům do deseti let. Za poměrně krátkou dobu své existence získala pevné místo v plaveckém kalendáři, tomu odpovídala letošní rekordní účast čtrnácti oddílů. Také  plavci TJ Šumperk chtěli ukázat, že přes prázdniny nezapomněli plavat a dokonale se jim to podařilo.

Naše malá výprava ve složení Karel Vlk, Marek Halama, Josef Seidenglanz, Petra Štěpánková a Leona Lysáková  zúročila přípravu z prázdninového soustředění v Luhačovicích a získala z deseti startů pět medailí, z toho čtyři zlaté.  V celkovém počtu medailí se šumperáci zařadili  na třetí místo, hned za velkými brněnskými kluby  - PKK a Kometou.  V počtu zlatých medailí byli dokonce nejlepší.  Dvě zlaté medaile s přehledem vybojoval Marek Halama mezi  osmiletými a mladšími závodníky,  Pepík Seidenglanz přidal  bronz   na padesát metrů znak a čtvrté místo na stejné distanci volným způsobem.

V kategorii deset a devět let kralovala Leona Lysáková, která v hlavním závodě na sto metrů znak zaplavala nejrychlejší čas, dokonce by vyhrála i mezi chlapci. Časem 1:24,9  se posunula na první místo  letošních republikových tabulek  desetiletých plavkyň. Obdržela tradiční trofej - mezi mladými závodníky tolik populární marcipánový dort s figurkou hrošíka. Druhou zlatou medaili Leona přidala na stometrové kraulové trati, v nejsilněji obsazeném závodě figurovala ve výsledkové listině ze čtyřiceti pěti závodnic nejvýš. Kája Vlk se statečně pral se staršími borci a vybojoval pěkné páté a sedmé místo, v příštím roce určitě neodjede bez medaile. Péťa Štěpánková si poprvé vyzkoušela atmosféru závodů mimo Šumperk a získala spoustu nových zkušeností. Zimní plavecká sezona začala výborně, opět se ukázalo, že se v Šumperku  s mládeží dobře pracuje.

 

Podrobné výsledky našich plavců z Vyškovského hrošíka

Fotky z Vyškovského hrošíka

 

—————

Zpět